onsdag 30 september 2009

Onsdag den 30/9

Ikväll är det premiär för Grey´s anatomy. Imorgon fyller jag 25 år och firar det på kurs i Göteborg, fram till 20.00 på kvällen, kul! Har Melissa med mig i alla fall.

Till viktigare saker:

Idag fick jag ta morgonpasset. Vi arbetade med uppslagsböcker, vad de används till, varför de används och vad det finns för olika. Sedan fick de leta efter saker som intresserar dem, läsa fakta och skriva om det lästa med sina egna ord och formuleringar. Några tycker hajar är intressanta, andra hur fortplantning går till. Vi hade även lite engelska idag. Funderar på att läsa någon engelsk-didaktik-kurs efter detta, hur kul som helst. Vi pratade om grönsaker. Jag är urusel på att rita och måla men jag slängde ihop en morot och några andra grönsaker, de skrattade åt mina konstverk men sa att jag var duktig, trots att man inte kunde se vad allt var. Kul! Undrar hur man ska förhålla sig till matematiklektionerna när man är ute i arbetslivet, det är mycket mattebok, ja praktiken visar oss det. Matematikboken regerar!

Till Mats: skickar över när jag själv är klar och säker på vad jag ska göra, har inga konkreta lektioner ännu. påbörjar projektet nästa vecka som jag skrev, nu har jag bara tagit över undervisning som min lärarutbildare påbörjat eftersom jag missar två dagar denna vecka på grund av kurs tors och fre.....det kommer Mats! men i stora drag:

vad: geogfrafi - vad är geografi? bolla lite med det (tankekarta) utgår från deras förförståelse
hur: google earth, filmer, dikussioner, rita/måla, berätta, skriva (grupparbete), planscher
varför: styrdokument :)


Jessica

1 kommentar:

  1. hej där. Så det säger du att du inte kan måla, hmmmm, ungefär som jag då. Vad tror du jag gick bildspecialiseringen för, ha ha ha ha.

    Visst är det så att matteboken styr undervisningen. Tja, kanske dags att ändra på det, vi morgondagens lärare, ho ho.

    Kör så det ryker i Göteborg nu. Själv ska jag upp och röra på mig nu efter allt bloggande innan fingrarna fryser till is.Vi har femton grader inomhus, ja så är det när man är snål och inte sätter på värmen, Brrrrrrr.

    Kram

    SvaraRadera